Westtoer start met ‘greeters’ aan de kust

Redactie KW

Westtoer start nog dit jaar met het inzette van zogenoemde greeters. Greeters zijn lokale mensen die hun badplaats zeer goed kennen. Ze zullen de toeristen tijdens een wandeling op maat rondleiden langs favoriete plekjes, bijzondere cafeetjes, restaurants of wijken. Het project past binnen het Europees samenwerkingsverband CAST en bestaat in België ook al in Brussel.

Greeters zorgen voor een persoonlijkere aanpak. “Ze tonen originele details en vertellen persoonlijke verhalen”, zegt Geert Hoorens, regiomanager van Westtoer. “Het concept ontstond in 1992 in New York. Intussen heeft het zijn internationale meerwaarde bewezen. Het netwerk van Greetersorganisaties is al actief in 28 landen.”

Voorlopig alleen in het Nederlands

Het project aan de kust wordt momenteel opgestart. Per badplaats worden in een eerste fase twee tot drie greeters gezocht. Westtoer start in het Nederlands. Als er bijkomend budget wordt gevonden, zal ook in het Frans en in andere talen worden gestart. Het startbudget is 50.000 euro. De promotiecampagne voor het project naar de toeristen zelf start in april 2012.

Het logo van het Global Greeter Network wordt al vroeger op de website www.dekust.org geplaatst.

(BS/Belga)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier