Westtoer schenkt 1.250 euro aan project ‘Sjalom’ in Sint-Andries

Redactie KW

Het wordt stilaan traditie dat Westtoer het geld dat het uitspaart door zijn nieuwjaarskaarten digitaal te versturen schenkt aan een goed doel : dit jaar mocht gedeputeerde Myriam Vanlerberghe een cheque van 1.250 euro overhandigen aan de organisatie Sjalom.

Het onthaalhuis Sjalom in Sint-Andries biedt tijdelijk onderdak aan vrouwen die zich in een noodsituatie bevinden. Die kunnen van allerlei aard zijn: relationele, financiële of psychosociale problemen. Heel bewust spreekt men niet van een vluchthuis, maar van een onthaalhuis, wat een stuk vriendelijker en huiselijker klinkt dan vluchthuis.

Vrouwen die in Sjalom tijdelijk thuis zijn, worden aangemoedigd om zelf de problemen aan te pakken: hun opleiding afmaken, werk en/of begeleiding zoeken, zorgen voor een inkomen, zoeken naar woonst … Tot vandaag vonden ongeveer 200 vrouwen – met of zonder kinderen – een tijdelijk onderdak bij Sjalom. Het initiatief krijgt geen subsidies. Men bekostigt alles met de kleine bijdrage die de bewoonsters voor hun verblijf betalen, aangevuld met de inkomsten van een jaarlijkse kerstmarkt. En de gewaardeerde giften, zoals deze van Westtoer. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier