Westtoer reikt Fernand Peuteman-prijzen uit

Redactie KW

Het autonoom provinciebedrijf voor toerisme in West-Vlaanderen Westtoer heeft zijn tweejaarlijkse Fernand Peuteman-prijzen uitgereikt. De prijzen bekronen West-Vlaamse projecten en verdienstelijke personen uit de toeristische sector.

De innovatie-/creativiteitsprijs ging naar het internationaal letterproject Wor(l)ds van de vzw Brugge Plus. Dit project mixt cultuur en toerisme door middel van een poëtisch fiets- en wandelparcours. Het project loopt nog tot 28 september.

De prijs van verdienste gaat naar directeur Jo Rousseau van het vakantiecentrum De Barkentijn in Nieuwpoort. Dit centrum evolueert al 30 jaar mee met het sociaal toerisme en blijft daardoor populair bij vooral jongeren met een beperkt vakantiebudget.

Voormalig directeur André Desmidt van Toerisme Knokke-Heist kreeg de carrièreprijs. Desmidt leidde Toerisme Knokke-Heist van 1995 tot juni 2008. De laureaat ligt ook aan de basis van verschillende overkoepelende structuren op provinciaal, regionaal en gewestelijk vlak zoals het Zwinstedenoverleg en de Kustregio Brugs Ommeland. Desmidt zet zich ook

vrijwillig in voor de (her)opbouw van het toerisme in Roemenië.

Het hopscheuttoerismeproject in Poperinge kreeg de West-Vlaanderen Lekker Land-prijs. De vzw Keurbroederschap De Witte Ranke en Horeca Poperinge organiseren al jaren activiteiten om het hoppegebeuren onder de aandacht te brengen. Toerisme Poperinge sloot zich hierbij aan en zal het project structureel ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier