Westtoer plaatst infobakens op WOI-sites

Redactie KW

Westtoer, het autonoom provinciebedrijf voor toerisme en recreatie van West-Vlaanderen, zal op 30 belangrijke WOI- sites infobakens plaatsen.

Dit gebeurt om 100 jaar Groote Oorlog te herdenken in de periode 2014-2018. De infobakens moeten het netwerk van verschillende WOI-sites in de regio duiden en versterken. Zo wil Westtoer het WOI-verhaal en -erfgoed uniformer en herkenbaarder maken tijdens een bezoek aan de provincie en de Westhoek.

Ieperboog

Lieven Stubbe van het Ieperse stadsbestuur bepaalde samen met Westtoer waar de infobakens precies zullen worden ingeplant. Ze zullen op een aantal belangrijke sites in de Ieperboog geplaatst worden o.a. nabij Essex Farm Cemetery , aan het voormalig slagveld van Hill 60, aan het Canadees gedenkteken Hill 62 , aan Hooge Crater Cemetery en aan Bedford House Cemetery.

Huisstijlhandboek

De infobakens zullen ontworpen worden door een geselecteerd bureau, dat ook een huisstijlhandboek zal opmaken. Voor dat handboek vertrekt het bureau vanuit het ontwerp van het infobaken. De huisstijl kan bovendien toegepast worden op andere soorten van informatieborden. Het handboek wordt in september 2013 verspreid naar elke gemeente die deze huisstijl wil hanteren voor de infoborden op de verschillende WOI-sites.

De provincie West-Vlaanderen staat volledig in voor het ontwerp, de productie, de levering en de plaatsing van de infobakens. De gemeenten zelf hoeven er dus niet voor te betalen. De infobakens zullen vóór de zomer van 2014 geplaatst worden.

(P.L./E.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier