Westtoer ontwikkelt nieuwe kindvriendelijke app voor Kustwandelroute

Redactie KW

De nieuwe gratis mobiele applicatie van het provinciebedrijf Westtoer bezorgt een extra dimensie aan de Kustwandelroute.

De Kustwandelroute is 180 kilometer lang en telt 140 knooppunten. Het bestaat uit twee ononderbroken wandeltrajecten tussen De Panne en Knokke-Heist. Het éne traject bevindt zich langs strand en dijk en het andere meer landinwaarts. Dwarsverbindingen zorgen voor extra wandelcombinaties.

Flexibel, kindvriendelijk, sociaal

‘De kustwandelroute app gaat uit van drie belangrijke pijlers: flexibiliteit, kindvriendelijkheid en sociale netwerken’ zegt gedeputeerde Francky De Block. Bij het opstarten van de applicatie is de ladderstructuur van de Kustwandelroute te zien. Op basis van je huidige positie wordt de dichtstbijzijnde wandeling getoond. Ook de eventuele startplaats en de afstand van de route kan flexibel bepaald worden.

De Kustwandelroute applicatie is specifiek gericht op gezinnen met kinderen. In de app zijn een reeks uitdagingen vermeld langs de geselecteerde route. Origineel zijn de schuifpuzzels, de kwis of de schattenjacht. In de app werd een SOS-knop ingebouwd die een reeks nuttige adressen in de buurt aanstippen.

Met de kustwandelroute app kunnen ervaringen gedeeld worden via sociale media. De gratis applicatie wordt aangeboden in de App store en op Google Play.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier