Westtoer fietst voor de vrede

Redactie KW

Een 15-koppige groep van Westtoer vertrok vrijdagmorgen voor een driedaagse fietstocht langs de diverse sites die herinneren aan WO I. Het wordt een grensoverschrijdende trip : langs landelijke wegen fietsen ze tot Albert en terug, goed voor zo’n 260 kilometer.

De groep werd aangevoerd door Westtoerdirecteur Stefaan Gheysen en gedeputeerde Patrick Van Gheluwe. Voor hij de fiets opsprong, onderstreepte Van Gheluwe dat dit een eerste initiatief is van grensoverschrijdend fietsen in het kader van de herdenking van WO I, en dat er in de komende jaren diverse trajecten voor fietstoeristen zullen worden ontwikkeld. Er komt ook een internationale wandelroute van Albert tot Ieper, die in etappes zal kunnen worden gestapt. Deze recreatieve projecten zullen nauw aansluiten bij het ruime toeristische aanbod dat momenteel door diverse instanties in de steigers wordt gezet tegen de periode 2014-2018. “Langs Vlaamse zijde alleen al mikken we dan op zo’n 500.000 bezoekers per jaar. Dat zijn er zo’n twee miljoen in totaal, je kan je inbeelden wat de economische return voor onze provincie zal betekenen. Vanaf 2012 wordt overigens, samen met de Franse en de Waalse partner, een grote marketingcampagne opgestart naar de Britse markt toe”.

Drie etappes

Het groepje fietsers wordt gegidst door Carl Ooghe uit Poelkapelle en rijdt in drie etappes : Ieper-Arras, Arras-Albert-Arras, en Arras-Ieper. Westtoer wil met deze actie vooral mediabelangstelling losmaken voor de vele acties en projecten die in de maak zijn rond de grote herdenking ‘100 jaar W.O. I’.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier