Westtoer betaalt te veel ontvangen subsidies terug

Redactie KW

Het Autonoom West-Vlaams Provinciebedrijf voor Toerisme en Recreatie Westtoer heeft de te veel ontvangen subsidies van de Vlaamse en Europese overheid terugbetaald. Dat heeft de voorzitter van het toerismebedrijf laten weten. Het bedrag blijft geheim. Op 23 februari wordt het proces over de subsidiefraude in beroep in Gent overgedaan.

De terugbetaling van de te veel ontvangen subsidies past binnen een dadingovereenkomst die Westtoer met de twee overheden sloot. Volgens de Brugse rechtbank werden bij gesubsidieerde projecten uren toegevoegd die aan andere projecten waren verbonden. De gewezen gedelegeerd bestuurder en de gewezen financieel directeur van het bedrijf kregen elk twaalf maanden cel met uitstel. Het bedrijf zelf moet 550.000 euro boete betalen. De terugbetaling van de subsidies en de boete zouden niet tot financiële problemen in het bedrijf leiden.

In ruil voor de terugbetaling zullen de Vlaamse en Europese overheid zich geen burgerlijke partij stellen op het proces in beroep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier