Westtalent selecteert 42 bands uit onze provincie: check hier het overzicht

Redactie KW

De provinciale muziektalentenjacht Westtalent heeft 42 bands geselecteerd voor de nieuwste editie van dit rockconcours. Er zijn zes voorrondes met elk zeven bands.

Treden aan in de voorronde van 1 november in JH Comma in Brugge: Monami, Schnupfenpuder, Calling Susan, Citizensane, Curfew, Healthy Gloom en Reinout met Nevenwerkingen. Alle zeven hebben ze Brugse roots. Healthy Gloom is de band van Ziggy Venneman, ook bekend van zijn deelname aan The Voice Van Vlaanderen.

Staan daags nadien op 2 november op de planken in JH Den Couter in Poperinge: Pjay-Msc (Poperinge), The Ordinators (Poperinge), We Entertain Sick Together (Ruddervoorde), Midnight Swim (Kortrijk), Jefferson ‘n Chillow (Kortrijk), Forward (Kortrijk) en Mr. Greedy (Roeselare).

Op 8 november is het vervolgens in JH Den Oever in Menen te doen met Major Clint (Menen), Onderrond MC (Rekkem), Blitzen Benz (Waregem), PaPschmir (Roeselare), Are We Serious (Izegem), Simple Pigeons (Moorsele) en Bedroom 37 (Kortrijk).

Jeugdhuis De Broedkasse in De Haan doet op 9 november dienst voor de vierde voorronde, met op de affiche The Spectors (Blankenberge), Manwhore (Oudenburg), Soviet Grass (Brugge), Stress (Brugge), Transcoder (Brugge), Quistgard (Oostkamp) en Birds (Brugge).

Het laatste weekend met preselecties opent op 15 november in De Zwerver in Leffinge met Audience in the Street (Oostende), Birdman of Alkatrash (Oostende), The Glücks (Oostende), Grafgravers (Oostduinkerke), St. Grandson (Torhout), Lionhearts Orkestra (Oostkamp) en T33 (Torhout).

Op 16 november tot slot moet je in JH Krak in Avelgem zijn voor Black Tolex (Anzegem), Momma Said So (Avelgem), Aspyre (Bavikhove), Krazy-E (Desselgem), Hertz (Kortrijk), Insta Gib (Kortrijk) en Bell’Esmeralda (Kortrijk).

In tegenstelling tot vorige edities zijn er geen halve finales meer. De finale vindt plaats op zaterdag 30 november in Het Entrepot in Brugge.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier