Westlaan wordt eenrichtingsstraat

Redactie KW

Komende week starten de voorziene werken aan de Westlaan. In een eerste fase zal het stuk van aan de rotonde van de Meiboomlaan tot aan de Ieperstraat worden aangepakt. Hoewel de werken pas maandag 8 februari beginnen, is er al vanaf vrijdag 5 februari eenrichtingsverkeer.

Het einde van de eerste fase is voorzien voor 2013. De handelaars in de straat wachten voorlopig af. “Er is geluisterd naar onze argumenten”, aldus Stijn Couvreur. Eind vorig jaar kondigde de Stad Roeselare grote werken aan de Westlaan – Noordlaan aan. Die straat moet in de toekomst een centrumboulevard worden, met prioritaire aandacht voor de zwakke weggebruikers. Bij die werken krijgen ook het rioleringsnet en de nutsvoorzieningen een beurt.

Vrijdag 5 februari al zal er in de Westlaan eenrichtingsverkeer worden ingevoerd van de rotonde Meiboomlaan tot aan de Ieperstraat. Bij fase A neemt de aannemer eerst het stuk van de rotonde van de Meiboomlaan tot aan de Diksmuidsesteenweg onder handen. Eerst komt de kant centrum aan de beurt in drie verschillende delen.

Eens de binnenzijde (kant centrum) afgewerkt is, is de buitenzijde aan de beurt. De werken fase A zouden moeten afgerond zijn tegen 2013. Daarna is het aan fase B van aan de Diksmuidsesteenweg tot aan de Brugsesteenweg.

Na de eerste bewonersvergadering iets meer dan een jaar geleden sloegen Stijn Couvreur van Zeefdruk Gerjo en apotheker Johan Vanden Berghe de handen in elkaar. “We fungeerden als aanspreekpunt voor de handelaars en bewoners. Johan “Zo konden we een lijst met noden samenstellen en die gebundeld naar het stadsbestuur brengen.”

Eerst stroef

Aanvankelijk verliep de samenwerking met de stad nogal stroef. “Maar dat is na een tijdje sterk verbeterd. We wilden een opbouwende samenwerking en geen tegenwerking. Zelf zijn we heel tevreden met die samenwerking. Ik denk wel dat we kunnen stellen dat 60 à 70 procent van de gevraagde zaken in orde gekomen zijn.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 5 februari 2010

>> Wie informatie wil over de werken kan terecht op de website www.roeselarebereikbaar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier