Westhoekmonumenten trekt stekker uit samenwerking

Redactie KW

Het doek is gevallen over de samenwerking tussen Westhoekmonumenten en de gemeente Alveringem. De vzw riep begin dit jaar de gemeente ter hulp om het voortbestaan van museum en herberg te garanderen, maar trekt nu zelf de stekker uit.

Burgemeester Liefooghe laat weten dat het college op vrijdag 12 november een schrijven ontving van vzw Westhoekmonumenten, erfpachthouder van brouwerijmuseum De Snoek, een brief die ook ondertekend is door eigenaar Joris Derickx. Daarin wordt gesteld dat beide partijen beslist hebben niet verder in zee te gaan met het gemeentebestuur. Met deze kennisgeving vervallen ook de subsidiemogelijkheden vanuit Toerisme Vlaanderen in het kader van de herdenking van WO I. Het gemeentebestuur had hiervoor al een aanvraag ingediend. Een gemeentelijk engagement was voor Toerisme Vlaanderen wel een voorwaarde voor een eventuele subsidie.

„Nadat andere instanties al bedankt hadden, werd de gemeente Alveringem door de vzw als ultieme reddingsplank aanzien. Schepen Rabaey en ikzelf hebben gedurende bijna een jaar hard gezocht naar een oplossing voor de site, in overleg met diverse partijen. Ik hoop dan ook dat de vzw nog andere troeven achter de hand heeft en de gevolgen van de gemiste financiële middelen inziet. Zij hadden het museum een nieuwe kans kunnen geven”, zegt burgemeester Liefooghe in een korte reactie.

(AB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier