Westhoek trekt 100.000 toeristen meer aan op 5 jaar tijd

Redactie KW

Het toerisme in de Westhoek zit duidelijk in de lift. In 2007 verbleven er zowat 278.000 toeristen, dat is 100.000 meer op vijf jaar tijd.

Bij de diverse attracties werden 1,9 miljoen bezoekers geteld en op het fietsnetwerk 1,1 miljoen recreatieve fietsers. De directe omzet die door dit alles gegenereerd wordt, bedraagt om en bij de 98 miljoen euro.

Indrukwekkende cijfers, die van de Westhoek de absolute toeristische topregio van het West-Vlaamse hinterland maken. Het is ook een regio met een aantrekkingskracht an sich : naast het oorlogsverleden is vooral de landschappelijke pracht de grote troef en het is dan ook erg belangrijk dat die verder in ere hersteld wordt waar nodig. Ook de authenticiteit van het rustige, kleinschalige leven spreekt de toeristen aan, en het is dan ook niet verwonderlijk dat vooral de kleinschalige logiesvormen een gestage groei kennen. Het aanbod aan jeugdlogies, traditioneel sterk aanwezig in deze regio, blijft eerder stabiel, het aanbod aan campings ook, al worden de mogelijkheden van een bijkomende camping onderzocht aan de Lyssenthoek in Poperinge.

Kort en krachtig

Vooral het aantal korte vakanties in de Westhoek stijgt sterk, en het overgrote deel van de vakantiegangers komt nog altijd uit eigen land (54 %) of zijn Britten (31 %). Nederland is een groeimarkt, het aantal verblijfstoeristen uit Frankrijk en Duitsland blijft laag.

Ondertussen is de gratis pocket ‘Westhoekjes 2009’ uit, met 220 pagina’s vol weetjes, tips en adresjes. Daarbij hoort ook weer de Westhoekvoordeelpas, met 40 euro aan kortingsbons.(JRE)

Westhoekjes kan je bestellen via www. toerismewesthoek.be of op 050 – 305 500

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 20 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier