West-Vlamingen spelen hoofdrol in musical Toptalent op Gentse Feesten

Redactie KW

Zo’n dertig studenten uit verschillende kunstopleidingen hebben een musical in elkaar gestoken. Toptalent is het verhaal van jongeren die willen beroemd worden en deelnemen aan een talentenjacht op televisie. De musical loopt tijdens de Gentse Feesten in het Capitool in Gent. De hoofdrollen zijn vooral voor West-Vlamingen.

Van de regie tot de kostumering en het schrijven van de muziek. Toptalent is volledig door de studenten gemaakt in samenwerking met Musical van Vlaanderen en het Koninklijk Conservatorium Gent. Het is een parodie op talentenjachten als Idool en X-factor. Benjamien Lycke uit Brugge dirigeert het orkest en schreef alle muziek.

“Drie maanden geleden werd ik gecontacteerd om dit te schrijven”, zegt Lycke. “Toen heb ik volmondig ja gezegd. Dat is een megakans. Het was wel doorbijten om dat op tijd klaar te krijgen. Ik heb nu een uur muziek geschreven voor groot orkest”.

De hoofdrollen worden vertolkt door Saartje Vanhoutte uit Brugge, Grietkin Deroo uit Poperinge en Reinhard Deman uit Tielt. Het is voor hen hun eerste stappen in de musicalwereld. Jonge talenten die zelf graag zouden doorbreken.

“Ik speel Eva”, zegt Grietkin Deroo. “Iemand die het heel goed doet in de musical. Misschien wel op een niet-alledaagse manier, maar ze komt wel ver… Ik ben zelf vorig jaar afgestudeerd aan de hogeschool voor kunsten musicalheater in Nederland”.

“Het is heel fascinerend”, zegt Reinhard Deman. “Het is direct een niveau hoger. Je moet dieper graven in jezelf en kijken wat de anderen klaarspelen. Zelf heb ik geen musicalopleiding achter de rug. Ik merk aan heel wat studenten dat ze een hoog niveau hebben”, klinkt het.

Donderdag zijn er nog twee opvoeringen van Toptalent in het Capitool in Gent.

(BDJ)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier