West-Vlamingen op wereldtentoonstelling in Shangai

Redactie KW

In het Chinese Shangai is begin deze maande de wereldtentoonstelling geopend. Gedurende een half jaar worden daar 80 miljoen mensen verwacht, onder hen ook heel wat West-Vlamingen. Ook in het Belgisch paviljoen is West-Vlaanderen aanwezig en dat op allerlei vlakken. Zo krijgen sommige bedrijven de kans er hun producten te laten zien, maar er is bijvoorbeeld ook West-Vlaams artistiek talent.

Talent uit Oostende

In totaal zijn in Shangai 200 paviljoenen neergepoot die verschillende landen vertegenwoordigen. Ons land pakt uit met bijna 6000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, nog nooit deden we het zo groots. Maar België huisvest ook het Europese luik, omdat het vanaf 1 juli voorzitter is van de Europese Unie. Het Belgisch paviljoen rekent op zo’n 20.000 bezoekers per dag. En dan is hier aanwezig zijn zoals de Oostendse kunstenares Lieve Dejonghe wel erg bijzonder. “Ik ben heel, heel trots om hier aanwezig te zijn, om er deel van te mogen uitmaken”, zegt Lieve Dejonghe.

België pakt uit met zijn troeven. Zo worden er diamanten geslepen en wordt bier geproefd. Maar het hoofdthema is chocolade en daardoor veroverde de Oostendse kunstenares hier een plaats, want zowel de lekkernij als China zijn al jaren een inspiratiebron voor haar. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier