West-Vlamingen bekomen van hotelbrand in Spanje

Redactie KW

Bij een hotelbrand in een Spaans hotel hebben zo’n 400 hotelgasten de schrik van hun leven opgelopen. Zeker tien West-Vlamingen, die hun reis hadden geboekt via touroperator Herman en Vandamme uit Menen zagen al hun reisspullen in rook opgaan. Niemand raakte gewond, maar de paniek was groot.

Voor de familie Verstraete uit Menen is het bekomen en schade opmeten. Sinds vanmorgen zijn ze terug thuis na een weekje Spanje. De vakantie verliep zorgeloos tot er dinsdagmiddag brand uitbrak in hun hotel.

Paniek

“Ik was aan het jetskiën en ik zag plots mensen rond mij roepen dat er brand was,” zegt Indra Verstraete. “We dachten niet dat het ons hotel zou zijn. Tot we mijn papa en mijn broer zagen. Helemaal in paniek dat er toch brand in het hotel was.” Het vuur ontstond in de machinekamer van de airco en verspreidde zich snel tot de derde verdieping.

Touroperator Herman en Vandamme uit Menen werkt al jaren samen met het hotel en zocht een nieuw onderkomen voor de klanten. “We hebben geprobeerd om de mensen zo goed mogelijk te begeleiden,” zegt Aline Herman. “Toch zijn ze een stukje vakantie kwijt. Wij proberen daar zo goed mogelijk in tussen te komen.”

Bekijk hier de reportage

(JV/SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier