West-Vlaming verdient minder maar is toch tevreden

Redactie KW

Een West-Vlaming verdient gemiddeld minder dan zijn collega uit een andere provincie, maar toch is hij tevreden over zijn loon. Dat blijkt een studie van het sociaal bureau SD Worx. SD Worx deed een rondvraag bij 30.000 werkgevers en 1 miljoen werknemers in heel België. Uit het onderzoek blijkt ook dat West-Vlamingen erg trouw zijn en niet snel van job veranderen. Ze presteren ook veel overuren.

Het cliché van de noeste hardwerkende West-Vlaming wordt door de studie van het sociaal kantoor SD Worx bevestigd. Een West-Vlaming verdient gemiddeld minder dan zijn collega, hij presteert ook meer onbetaalde overuren maar is toch tevreden over zijn loon.

Een verklaring voor het feit dat we minder verdienen ligt voor de hand. Er zijn hier meer arbeiders aan de slag dan in de andere provincies. Opvallend is ook dat er in West-Vlaanderen weinig oudere werknemers zijn en dat we erg trouw zijn en ons niet vaak ziek melden.

Uit een rondvraag bij de West-Vlaamse werknemers blijkt dat we het fijn vinden om te kiezen wanneer we met vakantie gaan en dat we houden van een variabele uur- en werkrooster. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. De voorbije 3 jaar is het aantal jobs onze provincie gedaald en de werkgevers kunnen hier en daar nog wat anders aanpakken.

(ND/LD)

Meer in het WTV nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier