West-Vlaming Carl Veys voorzitter van Federauto

Redactie KW

Carl Veys wordt de nieuwe voorzitter van Federauto, de Belgische confederatie van de autohandel en -reparatie en aanverwante sectoren. Vier jaar geleden werd hij voorzitter van de GDA, de Groepering van Autodealers en agenten. Daarmee kwam hij in het Uitvoerend Comité van de confederatie terecht, evenals in het Begeleidingscomité van Educam, het kennis- en opleidingscentrum van Federauto.

“We kunnen dus stellen dat Veys heel wat ervaring op verschillende niveaus binnen Federauto heeft opgebouwd en deze ervaring zal goed van pas komen bij de vele uitdagingen waarmee onze sectoren de komende jaren geconfronteerd zullen worden”, luidt het in een persbericht.

Veys weet al hoe hij het zal aanpakken. “We moeten samen eenzelfde lijn volgen. Ik heb dat ook proberen te doen als voorzitter van GDA en zal dit ook proberen te doen in mijn nieuwe mandaat. Werkt u vanuit de hoogte naar beneden toe, dan pakt u het verkeerd aan”, aldus de nieuwe voorzitter.

Veranderingen

“De autosector ondergaat ingrijpende veranderingen”, meent Carl Veys. “Het is belangrijk onze leden te begeleiden in woelige tijden en we moeten daarbij ook rekening houden met de regionalisatie van het land. Talrijke bevoegdheden worden aan de gewesten overgedragen en we moeten deze evolutie op de voet volgen.” Federauto vertegenwoordigt 16.000 ondernemingen.

Veys heeft zelf ook een garage in Deerlijk, waar hij meer dan 40 personen tewerkstelt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier