West-Vlaanderens Mooiste verkent vier dagen lang Roeselare en omstreken

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Woensdagavond werd West-Vlaanderens Mooiste, de fietsvierdaagse door onze provincie, officieel ingefietst door meer dan 200 enthousiaste genodigden.

Plaats van afspraak was de campus van het Koninklijk Atheneum in de Roeselaarse Groenestraat waar ook de gelegenheidscamping is van West-Vlaanderens Mooiste. Die camping is ook dit jaar een gigantisch succes want maar liefst 120 aanvragen van kampeerders zorgden ervoor dat de al uitgebreide kampeersite opnieuw volgeboekt is.

Meer dan 200 genodigden maakten woensdagavond een zonnige fietstocht in het Roeselaarse van 15 kilometer vooraleer de Roeselaarse burgemeester Luc Martens de fietsvierdaagse voor open verklaarde.

Van donderdag tot en met zondag kan zowel de geoefende als de recreatieve en occasionele fietser de provincie West-Vlaanderen ontdekken met de fiets en dit telkens met wielerstad Roeselare als uitvalsbasis. Tijdens het fietsen maakt men kennis met al het moois uit de Leiestreek, het Heuvelland, de Kust en het Brugse ommeland. Op zaterdag maakt West-Vlaanderens Mooiste deel uit van L-M Classics en Coppa Grinta. Zondag sluit men af met een familiale fietstocht in Roeselare en omgeving en met een kinderfietstocht met animatie. Start en aankomst van iedere rit zijn telkens de Roeselaarse Expohallen.

De organisatoren hopen dit jaar zeker de kaap van 5.000 deelnemers te halen.

Alle info is te vinden op www.westvlaanderensmooiste.be

(PS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier