West-Vlaanderen verbroedert met Groothertogdom Luxemburg

Op het programma staat onder meer een bezoekje aan brouwerij Rodenbach.
Redactie KW

Vrijdag plant de ambassadeur van het Groothertogdom Luxemburg een netwerkronde in onze provincie.

Op vrijdag 28 februari plant Jean-Jacques Welfring, de ambassadeur van het Groothertogdom Luxemburg, een netwerkronde in West-Vlaanderen. Naast de haven van Zeebrugge en de brouwerij Rodenbach staat ook Miummm, het Vlaams Huis van de Voeding, op het programma. Het bezoek accentueert de buitenlandse belangstelling in de West-Vlaamse agro-en voedingssector.

Onder de begeleiding van de West-Vlaamse ondernemer en ereconsul van Luxemburg Frank Deceuninck trekt volgende week vrijdag een selecte delegatie ondernemers door onze provincie. Het doel van deze netwerkronde is om de banden tussen West-Vlaanderen en het Groot-Hertogdom Luxemburg aan te halen.

Belangrijke hefboom

De haven van Zeebrugge heeft voor de bedrijven uit Luxemburg een bijzondere betekenis. De logistieke mogelijkheden vormen immers een belangrijke hefboom voor samenwerking tussen Luxemburg en West-Vlaanderen. Het Vlaams Huis van de Voeding biedt vervolgens een uitstekend platform om de grensoverschrijdende netwerken samen te brengen. Toosten op de samenwerking doet de groep vervolgens met een glas Rodenbach in de hand.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier