West-Vlaanderen richt Vlaams Kenniscentrum Water op

Redactie KW

Onder impuls van het West-Vlaamse provinciebestuur is het Vlaams Kenniscentrum Water (vzw Vlakwa) opgericht. Het centrum zal onderzoek verrichten naar en advies verlenen over nieuwe ontwikkelingen in de waterproblematiek. Het nieuwe centrum zal gehuisvest worden in de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest).

Het West-Vlaamse provinciebestuur zal 200.000 euro in het project investeren over een periode van twee jaar. De Vlaamse regering komt met een miljoen euro over de brug. Andere partners zijn de West-Vlaamse Ontwikkelingsmaatschappij (POM), de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO), het Proefcentrum voor Innovatie, Verbreding en Advies voor Landbouw en Veehouderij (vzw PIVAL).

“Water en waterkwaliteit zijn niet alleen maatschappelijk maar ook economisch van groot belang”, beklemtoont gedeputeerde Marleen Decraene (CD&V). “In West-Vlaanderen zijn de agro-, voedings- en
textielindustrie sterk vertegenwoordigd. Voor hen is water met een goede kwaliteit cruciaal. Daarom nemen wij het initiatief. Het expertisecentrum komt er na enkele voorbereidende projecten met Europese steun.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier