West-Vlaanderen nu officieel Fair Trade Provincie : “Het werk is niet af”

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Dinsdagavond kreeg West-Vlaanderen officieel de titel van Fair Trade Provincie. Die werd in de verf gezet met een cartoon van Nesten. Maar meewerken aan eerlijke wereldhandel en duurzame landbouw is eigenlijk een dagelijkse opdracht voor elke West-Vlaming.

Gedeputeerde Jean de Bethune had het in zijn gelegenheidstoespraak dan ook over de Fair Trade Burger die ieder van ons moet zijn. “Deze titel is voor ons geen einde. We zetten verder in op een duurzaam aankoopbeleid en de communicatie. De provinciale trekkersgroep blijft bestaan en zal verder initiatieven ontwikkelen”.

Een dynamisme als dat van de West-Vlaamse trekkersgroep, die al van in 2009 aan de slag is, is volgens Lynn Geerinck van de patronerende organisatie Fair Trade Gemeente overigens nog nooit eerder vertoond. “Van een actie als bijvoorbeeld ‘Fair Trade aan de Kust’ ben ik toch wel serieus onder de indruk”. Ze feliciteerde al wie meewerkte aan het behalen van deze titel en overhandigde met veel plezier de cartoon als symbolisch geschenk aan gedeputeerde de Bethune en diens voorganger Dirk De fauw, onder wiens impuls de provincie het traject inzette. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier