West-Vlaanderen lanceert nieuwe campagne tegen discriminatie

Redactie KW

Vint of wuf, platte beurze en De bleikschieters; het zijn maar enkele van de opmerkelijke slogans uit de nieuwe campagne van de provincie in de strijd tegen discriminatie. Uit cijfers blijkt dat mensen vooral in de zoektocht naar nieuw werk of een huis het slachtoffer nog te vaak bewust minder goed worden behandeld. En daar wil de provincie nu dus komaf mee maken.

Mensen met een beperking of van een andere afkomst, ze zijn nog vaak het mikpunt van discriminatie. Maar ook geloof, seksuele geaardheid of burgelijke staat kunnen ervoor zorgen dat mensen nadelig behandeld worden. Direct of indirect.

Meldpunten

Maar discriminatie is strafbaar. En daarom wil de provincie er iets aan doen. Wie zich benadeeld voelt kan sinds kort terecht in één van de vier meldpunten in onze centrumsteden. Uit onderzoek van de meldingen blijkt dat mensen vooral met discriminatie moeten afrekenen op zoek naar een job of een huis. En er zijn ook regionale verschillen. Het meldpunt in Brugge bijvoorbeeld bestaat zo’n 2 jaar. Daar hebben ze in 2010 zo’n 50 meldingen binnenkregen en dat aantal stijgt sindsdien alleen maar. Vooral omdat mensen nu pas de weg vinden naar een meldpunt.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

West-Vlaanderen lanceert nieuwe campagne tegen discriminatie

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier