West-Vlaanderen koploper voor premies dakisolatie

Redactie KW

Tussen 1 januari en begin november 2009 heeft het Vlaams Energieagentschap in totaal zesduizend premies toegekend voor dakisolatie. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Energie en Wonen Freya Van den Bossche op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Els Robeyns (sp.a). Onze provincie is daarmee koploper in Vlaanderen.

De Vlaamse overheid voerde begin dit jaar een dakisolatiepremie in van 500 euro voor wie minstens 40 m2 dakisolatie zelf plaatst of laat plaatsen door een erkend vakman. De premie kan gecombineerd worden met de premies van de netwerkbeheerder, en kan gewoon via hetzelfde aanvraagformulier bij de netwerkbeheerder aangevraagd worden.

Van de 25.000 toegekende premies in heel Vlaanderen zijn er een kleine 15.000 effectief uitbetaald. Tussen augustus en begin november was er tijdelijk geen budget beschikbaar, waardoor de uitbetalingen vertraging hebben opgelopen, maar die zal nu snel worden weggewerkt, zegt minister Van den Bossche.

De Vlaamse regering voorzag dit jaar in totaal al 18 miljoen euro voor de dakisolatiepremie. Dat bedrag zou volgens de minister moeten volstaan om de dossiers die tot half november bij het Vlaams Energieagentschap binnenkwamen, uit te betalen. In de begroting van 2010 is voor de dakisolatiepremie al een eerste schijf van 10 miljoen euro voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier