West-Vlaanderen is FairTradeProvincie : gratis chocolade voor iedereen!

Redactie KW

Vanaf dinsdag 8 oktober mag West-Vlaanderen zich officieel FairTradeProvincie noemen, in Krant van West-Vlaanderen vind je een bon voor gratis chocolade.

Net als bij de FairTradeGemeenten, moet een provincie een heel parcours te doorlopen vooraleer ze de titel van FairTradeProvincie op zak kan steken. Het was op 25 juni 2009 dat de provincie West-Vlaanderen de uitdaging aanging. “Sindsdien zijn er veel laagdrempelige activiteiten georganiseerd om de inwoners en het provinciepersoneel te informeren en te sensibiliseren, maar ons provinciebestuur koos vooral ook voor een structurele aanpak”, zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jean de Bethune. “En uiteindelijk heeft de jury van de campagne ‘FairTradeGemeenten’, die wordt gepatroneerd door 11.11.11, Max Havelaar, Oxfam-wereldwinkels en Vredeseilanden, een unaniem lovend oordeel geveld over ons aanvraagdossier van de provincie West-Vlaanderen.”

Om dat te vieren, trakteert de provincie West-Vlaanderen met 3.000 chocoladerepen. Een bon daarvoor, vind je in Krant van West-Vlaanderen. Hoe en waar je de bon kan inruilen, lees je in de krant.

(JRE)

Meer (en vooral gratis chocolade) in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier