West-Vlaamse wegen spekglad door modder van landbouwvoertuigen

Redactie KW

Verschillende brandweerkorpsen in West-Vlaanderen zijn op dit moment bezig met het opruimen van modder op de weg, afkomstig van landbouwvoertuigen. Dat bevestigen de betrokken brandweerdiensten. Er zou ook al minstens een ongeval te wijten zijn aan het modderspoor.

Landbouwers zijn momenteel druk in de weer om hun velden klaar te maken voor de komende winter. Veel aarde komt daarbij op de weg terecht. In combinatie met de regen van donderdagavond maakt dit vele wegen spekglad.

In de Pervijzestraat tussen Kaaskerke (Diksmuide) en Pervijze
(Diksmuide) is er een slijkspoor van meer dan drie kilometer. De
brandweer van Diksmuide vroeg de assistentie van de Civiele Bescherming van Jabbeke. Onder hoge druk en met behulp van een borstelmachine probeert men het slijk van de weg te krijgen. De Pervijzestraat is volledig afgesloten. Vermoedelijk zullen de opruimwerken nog tot vrijdagmorgen duren.

Ook in de Nieuwkapellestraat in Oudekapelle (Diksmuide) moest de brandweer modder ruimen. Dat is ook het geval in de Knollestraat in Veurne, de Bredeweg in De Haan, de Nieuwe Steenweg en de Heerweg in Zuienkerke en de Oostendse Steenweg in Brugge. Ook in de regio’s Kortrijk en Roeselare moet de brandweer modder ruimen.

In de Noordhoekstraat in Adinkerke (De Panne) raakten een
bromfietser en zijn passagier gewond na een slippartij op een modderig wegdek. De brandweer was nadien lang in de weer om de weg opnieuw proper te maken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier