West-Vlaamse voetbalclubs reageren verdeeld op verdwijnen Moeskroen

Redactie KW

De West-Vlaamse voetbalclubs reageren verdeeld op het verdwijnen van Moeskroen uit de hoogste klasse van het voetbal. Alle punten die tegen Moeskroen werden gehaald, worden nu geschrapt. Voor de één een goeie zaak, voor KSV Roeselare bijvoorbeeld. Voor de andere een tegenslag en dan hebben we het over Zulte-Waregem, Kortrijk en vooral Cercle Brugge.

Het nieuwe reglement, dat door alle ploegen uit eerste klasse werd ondertekend, is duidelijk. Alle verzamelde punten uit wedstrijden tegen Excelsior Moeskroen vervallen. Lokeren verliest zo 6 punten en neemt de laatste plaats in het klassement over van KSV Roeselare. Een opsteker voor de West-Vlaamse ploeg, die dan ook heel tevreden is met de beslissing.

Ook Club Brugge haalt voordeel uit de situatie en loopt twee punten in op grote concurrent Anderlecht. Voor stadsgenoot Cercle Brugge is de nieuwe stand een bijzonder slechte zaak. Het verliest zes punten en zakt weg tot op de 13de plaats, amper 2 punten boven Roeselare. De club spreekt van competitievervalsing.

Ook Zulte-Waregem kan zich moeilijk vinden in de rangschikking. Het wacht voorlopig wel af en beslist na Nieuwjaar of het klacht zal indienen. Zulte-Waregem verliest 3 punten, maar blijft vijfde.

KV Kortrijk tot slot verliest 4 punten en staat nu achtste.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier