West-Vlaamse toppers op Festival aan Zee in De Panne

Redactie KW

Twee West-Vlaamse toppers op Festival Aan Zee in De Panne. De West-Vlaamse DJ Moonlight Matters en ‘t Hof van Commerce.

DJ Moonlight Matters kreeg de hele tent mee met zijn visionaire remixen van bijvoorbeeld Charlotte Gainsbourg en Lana Del Ray. “Ik ben daar heel bewust mee bezig. Ik zet nu een nieuw project op met een vriend van mij van Sound Of Stereo. Dat ligt meer in de lijn van wat nu hip is, deep house. Duke Dumont, Disclosure, dat is wat nu ‘happening’ is. Ik denk dat ik in het verleden al bewezen heb dat ik als producer en muzikant een kameleon ben die veel verschillende dingen aankan.”

Drukke zomer

‘t Hof van Commerce brengt een nieuwe EP uit en daar konden de festivalgangers al heel even van proeven. Die nieuwe EP kreeg heel wat invloeden van andere artiesten mee, onder andere stevig gitaarwerk van Steak Number Eight en jazz van jazzpianist Jef Neve. Flip Kowlier: “We hadden bij onze vorige plaat “Stuntman” niet echt met andere mensen samengewerkt. Omdat het heel lang geleden was dat we nog iets gedaan hadden, wilden we dat onder ons houden. En we hebben dat allemaal wel gemist, denk ik.”

Het wordt een drukke festivalzomer voor de West-Vlamingen. En daarna, rond november, gaat Flip Kowlier weer even solo met nieuw werk.

(SS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier