West-Vlaamse topondernemers over crisis: “Geen paniek”

Redactie KW

Vijf topondernemers uit West-Vlaanderen, gouverneur Paul Breyne en gedeputeerde Marleen Titeca debatteerden met de redactie van Krant van West-Vlaanderen over de economische crisis en de weerslag ervan op onze provincie. “Geen paniek”, luidde het unaniem. Hoewel het de ergste crisis is die de ondernemers ooit meemaakten, aarzelden ze niet om tips voor mogelijke uitwegen te geven.

Een greep citaten uit het tafelgesprek dat de redactie voerde met de West-Vlaamse topondernemers. Het volledige gesprek en de tips over hoe we zonder al te veel kleerscheuren uit de crisis raken in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 6 maart 2009.

Michel Soubry van Etabl. Joseph Soubry in Roeselare:

“De gemiddelde burger die zeker is van zijn werk heeft eigenlijk geen reden tot pessimisme. Door de indexkoppeling is er een netto koopkrachtstijging, want ook de inflatie is afgeremd. Qua inkomen zijn die mensen er niet op achteruitgegaan. “

Frans Hoorelbeke van Daikin in Oostende:

,,Het ergste moet volgens mij nog komen. Maar het wordt dringend tijd dat de media een positievere rol gaan spelen. Een rol van vertrouwen, want daar draait het allemaal om. Met al dat negatieve nieuws krijgen de mensen schrik en je belandt zo in een vicieuze cirkel. De gevreesde neerwaartse spiraal waaruit je nog moeilijk komt.”

Saskia Soete De Boosere van Kortrijk Xpo:

“Op vandaag zijn er nog heel wat mensen die zich niet sterk bewust zijn van de crisis. Er zijn nog nooit zoveel skireizen geboekt als dit jaar…”

Joachim Coens van de Zeebrugse Zeehaven:

,,Het is nu hét moment. Laat ons geen geld meer verprutsen op internationale beurzen maar laat ons er zelf iets nuttigs mee doen. En laat ons jonge starters, de durvers kansen geven om te groeien. Laat hen groeien, met zicht op zee…”

Joost Vanhaerents van bouwonderneming en projectontwikkelaar Vanhaerents uit Torhout:

“Er heerst een enorme angst onder de consumenten. Alle vertrouwen in de banken is weg. Er zijn bij ons zelfs werknemers die hun geld cash afhalen op de bank…”

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 5 maart 2009

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier