West-Vlaamse studenten zijn honkvaster bij het zoeken naar werk

Redactie KW

Uit een landelijke enquête van het GO Magazine (RMG) blijkt dat West-Vlaamse laatstejaarsstudenten bij het zoeken naar werk iets honkvaster zijn dan hun collega’s elders in Vlaanderen. Hun Waalse collega’s bijvoorbeeld kiezen resoluut voor het zoeken van werk in andere provincies.

In veel opzichten verschillen West-Vlaalmse studenten niet van hun collega’s elders in het land. De West-Vlamingen blijken iets honkvaster, ze zijn iets minder bescheiden in hun verwachtingen over hun eerste loon – gemiddeld rekenen de laatstejaarsstudenten op 1.500 euro als nettomaandloon -, maar er zijn iets meer West-Vlamingen die hun loonverwachtingen tussen de 1.500 en 1.750 euro netto per maand situeren.

Verschillen

Nog meer verschillen tussen West-Vlaamse en studenten elders in het land? Ja, maar ze zijn vrij miniem. Iets meer West-Vlamingen dan de gemiddelde laatstejaarsstudent in dit land, hopen te kunnen starten als zelfstandige en West-Vlamingen lijken meer geneigd om voort te studeren.

Als studenten mogen kiezen uit een aanbod extra-legale voordelen, dan blijken maaltijdcheques op de eerste plaats te komen, dan volgen hospitalisatieverzekering, een abonnement op openbaar vervoer, groepsverzekering en gsm. Al zijn hier ook verschillen tussen Vlamingen en Walen en tussen jongens en meisjes. Zo staat een bedrijfswagen bij jongens hoger aangeschreven dan bij meisjes.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier