West-Vlaamse starters vallen in de prijzen

Redactie KW

Twee West-Vlaamse Bryo-deelnemers hebben belangrijke prijzen gewonnen met hun businessidee en -plan. EyeSee werd gisteravond uitgeroepen tot winnaar van Bizidee. Kjell Clarysse haalde de derde prijs in de Europese wedstrijd European Business Plan Competition of the Year. Bryo, kort voor ‘Bright & Young’, is een startersproject van Voka. Het begeleidt gedreven, talentvolle jongeren die goesting hebben om hun idee in een onderneming om te zetten.

Olivier Tilleuil en Joris Gillis, zaakvoerders van EyeSee wonnen een bedrag van maar liefst 25.000 euro. EyeSee analyseert en optimaliseert nieuwsbrieven, websites, advertenties met eye-tracking. Eye-tracking traceert de oogbewegingen van een testpubliek om te zien waarnaar men kijkt, hoelang en in welke volgorde.

Derde prijs voor Gorilla Seat

Kjell Clarysse studeert aan de Vlerick Management School. Afgelopen zondag werd hij in de London Business School derde op de Europese finale voor beste businessplannen. Hij ontwikkelde samen met zijn collega’s de Gorilla Seat, een outdoor sofa met kussens die bestand is tegen alle weersomstandigheden en dus buiten kan blijven staan.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier