West-Vlaamse snelwegen krijgen onderhoudsbeurt in voorjaar

Redactie KW

Vlaams minister van mobiliteit Hilde Crevits uit Torhout heeft de planning klaar voor grote wegwerkzaamheden op de Vlaamse autowegen. Er staan ook grote werken op stapel in onze provincie. Crevits pakt het onderhoud naar eigen zeggen ‘fundamenteel’ aan, en kiest voor de afwerking van langere trajecten in één keer.

Vanaf half maart starten onderhoudswerken op de E403 tussen Ardooie en Lichtervelde. Om de hinder te beperken wordt er vooral ‘s nachts gewerkt, overdag zouden twee versmalde rijstroken moeten beschikbaar zijn. De werken eindigen in principe eind augustus.

Tussen maart en april krijgt ook de E40 tussen Jabbeke en Brugge een onderhoudsbeurt, met het wegwerken van spoorvorming in het wegdek. Ook hier gebeuren de werken ‘s nachts.

Nu ook aarden middenberm op A19

Laatste groot project op de West-Vlaamse snelwegen wordt de A19 tussen Kortrijk en Ieper. Daar start begin april de aanleg van een aarden middenberm. De hinder hier zal beperkt zijn omdat de werken vooral plaatsvinden op de groene strook tussen beide rijrichtingen.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier