West-Vlaamse rode koe erkend als streekproduct

Redactie KW

UPDATE VIDEO – Het West-Vlaamse rode rund is officieel erkend als streekproduct. Slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde is zo’n twee jaren geleden samen met veekweker Johan Debruyne uit Esen begonnen met het fokken van het bijna uitgestorven ras.

Slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde zet de rode koe dus weer op de kaart. Hij kent de kwaliteit van het op en top natuurlijk product. De smaak van het vlees is uniek, dankzij het zilte vette gras van de IJzerstreek. En dat is ook heel wat topchefs niet ontgaan. De West-Vlaamse rode koe komt nu al op de tafels van de beste restaurants, onder andere in ‘In de Wulf’ in Dranouter, het restaurant van Kobe Desramault.

Goed gezelschap

De West-Vlaamse rode koe is voortaan een officieel streekproduct en dat in het gezelschap van ondermeer de Belgische elixir, de Limburgse leverworst, smout uit de Kempen en de pensen uit Midden-Brabant. Wat wil een mens nog meer?

(KV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in de journaals van FOCUS en WTV. Of klik hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier