West-Vlaamse pretparken lokken meer bezoekers, wellicht door crisis

© Belga
Redactie KW

De pretparken hebben voorlopig niet te klagen: door de economische crisis kunnen ze straks de maand juli, en ook het halfseizoen, afsluiten met mooie cijfers. Plopsaland De Panne had tot nog toe al 14 procent meer bezoekers, dan dezelfde periode vorig jaar. Ze klokken eind deze week af op 540.000.

Volgens het park zijn er drie redenen: de economische crisis waardoor mensen kiezen voor vakantie in eigen land, de goede start met de mooie paasvakantie, en de nieuwe attractie ‘Anubis Rollercoaster’ die veel toeristen uit Frankrijk lokt.

Het Boudewijn Seapark in Brugge heeft voorlopg elf procent meer bezoekers, en zit deze week aan 176.000 toeristen. Ook hier schrijft het park dat succes toe aan de economische crisis. Zelfde verhaal bij Bellewaerde Park, dat een stijgend bezoekersaantal waarneemt.

Ondanks het goede weer zijn ook de bioscopen tevreden. “We zijn aan een bijzonder sterke zomer begonnen”, zegt Myriam Dassonville van Kinepolis, de bioscoopgroep rond de Kortrijkse familie Bert. “De nieuwe Harry Potterfilm heeft de sterkste openingsdag van alle Potterfilms meegemaakt en ook andere familiefilms als ‘Ice Age 3’ en ‘Mega Mindy’ maken een erg sterke beurt.”

Een reactie van de pretparken krijg je vanavond in het nieuws op Focus en WTV, vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier