West-Vlaamse politieschool verhuist naar Zedelgem

Redactie KW

Het voormalig militair domein langs de Diksmuidse Heirweg in Zedelgem is vanaf 22 februari de thuisbasis van de West-Vlaamse Politieschool. Die is tot vandaag gevestigd op het provinciedomein Boeverbos in Sint-Andries Brugge. Het grootste voordeel van de verhuis is dat verschillende veiligheidsdiensten er zullen kunnen oefenen op samenwerking.

Op maandag 22 februari verhuizen alle diensten van de West-Vlaamse Politieschool naar het voormalig militair domein langs de Diksmuidse Heirweg in Zedelgem. Die beslissing kwam er toen de kazerne een paar jaar geleden vrijkwam. „De brandweerschool heeft geen eigen (oefen)-infrastructuur”, verklaart Marc Bloeyaert. „Voor hen bood de vrijgekomen kazerne een unieke kans. Toen is het idee gegroeid om in Zedelgem de brandweer- en politieschool onder te brengen.

Oefenstraat met bank en apotheek

Om de verschillende veiligheidsdiensten te laten oefenen op samenwerking, komt er onder andere een oefenstraat op het domein. Het zal een straat zijn met een apotheek, een bank, een discountwinkel, een juwelierszaak enzovoort.

„Er kan hier dan geoefend worden op situaties met busongevallen, terwijl de mensen van De Lijn hier kunnen komen om te leren omgaan met agressieve busgebruikers.” In de oefenstraat zullen ook verkeerseducatieve lessen en sessies voor senioren mogelijk zijn. „De politieschool moet een open en bruisende site worden.”

(TV voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Edities Het Brugsch Handelsblad en De Weekbode Torhout) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier