West-Vlaamse overvallers in Nederland aangehouden

Redactie KW

De Brugse en Ieperse onderzoeksrechters hebben internationale aanhoudingsmandaten uitgeschreven. Zo willen zij verkrijgen dat de Nederlandse autoriteiten twee West-Vlaamse overvallers uitleveren.

Eerder deze week werden in Nederland twee West-Vlamingen opgepakt. De politie van Sneek en Leeuwaerden in Friesland kliste hen na een tip.

Een van de gearresteerden is een 25-jarige Oostendenaar die verdacht wordt van de brutale overval bij juwelier Buddy’s Gold op 5 augustus in de Van Iseghemlaan in Oostende.

De dader bedreigde de juwelier met een revolver en knevelde hem nadien vast. Hij stal 5.000 euro geld uit de kluis en graaide voor 10.000den euro’s aan juwelen mee. De man was een gedetineerde die niet terugkeerde uit penitentiair verlof en nog zeven jaar cel moest uitzitten.

De Brugse onderzoeksrechter vaardigde vandaag een internationaal aanhoudingsmandaat uit om de uitlevering van de Oostendenaar te bekomen.

De andere in Nederland aangehoudene is een 20-jarige Belg die ervan verdacht wordt op 2 september een overval op een apotheek in Wervik gepleegd te hebben. De dader droeg een bivakmuts en bedreigde de apotheker met een pistool. Hij ging aan de haal met een buit van 500 à 1.000 euro. Het gaat om een man uit Moeskroen die sinds kort in Wervik woonde en evenmin een onbekende is van het gerecht. Tegen hem schreef de Ieperse onderzoeksrechter een internationaal aanhoudingsmandaat uit. (SVK/JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier