West-Vlaamse ontwerpers op meubelbeurs Milaan

Redactie KW

In Milaan is de wereldvermaarde meubelbeurs net achter de rug. Op de beurs zijn steeds meer Belgische ontwerpers en firma’s present. Het lifestyle magazine Tendens van Focus & WTV stuurde een ploeg naar Milaan en zij gingen de West-Vlamingen opzoeken.

De meubelbeurs van Milaan die gericht is op professionelen, maar ook op het brede publiek, lokt elk jaar duizenden bezoekers. Ook Vlaams minister-president Kris Peeters trok naar Milaan en bezocht er ondermeer de stand van Extremis uit Gyverinckhove dat origineel buitenmeubilair ontwerpt. De meubelbeurs zwermt ook uit in de stad. In de oude industriewijk Lambrata valt vanalles te beleven. Lowie Vermeersch, curator van de designbiënnale Interieur 2012 in Kortrijk wil dat straks ook toepassen in Kortrijk.

Atelier Bonk

Meubelontwerper Tim Baute uit Beernem en tekenaar Stefaan De Croock uit Brugge richtten samen Atelier Bonk op. Zij zijn blij dat ze hier dankzij een wedstrijd aanwezig kunnen zijn. ” Het is heel moeilijk hier binnen te geraken. Zeker als je net gestart bent. We zijn net begonnen. We hebben zeker nog niet het budget om hier een ruimte te huren of een plaats te kopen zogezegd. Dus hebben we het anders aangepakt, meer guerilla-style”, zeggen zij.

Meer over de meubelbeurs van Milaan zaterdag in het lifestyle magazine Tendens. En vanavond al op Focus & WTV vanaf 18u00

(N.D./A.D.)

West-Vlaamse ontwerpers op meubelbeurs Milaan

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier