West-Vlaamse ondernemers verhuren virtuele kantoren

Redactie KW

Gene Vangampelaere en Peter Vyvey, twee jonge ondernemers uit West-Vlaanderen, hebben onlangs het Green Desk Network opgericht, een virtueel netwerk van beschikbare werkplekken. Het duo begint in België, maar wil op termijn virtuele werkplekken over heel de wereld aanbieden. Bedoeling is dat medewerkers die om de één of andere reden een tijdelijk kantoor nodig hebben, terecht kunnen op het Green Desk Network.

Het Green Desk Network is een netwerk waar mensen op een flexibele basis een werkplek kunnen huren voor korte termijn, voor enkele uren of dagen. Die formule bestond al, maar het Green Desk Network gaat verder : je kan immers op verschillende tijden in verschillende bedrijven terecht. In veel bedrijven zijn er elke dag één of meerdere werkplekken vrij, omdat medewerkers van dat bedrijf op vakantie zijn of hun taken niet altijd uitvoeren vanuit kantoor. Via het Green Desk Network worden deze werkplekken ter beschikking gesteld van ‘mobile workers’, mensen die niet gebonden zijn aan een fysieke plaats om te werken. Via het Green Desk Network kun je bijvoorbeeld op woensdag werken op een locatie dichtbij de crèche van de kinderen of je brengt tussen twee vergaderingen door rustig je administratie in orde op een gereserveerde locatie.

Unieke locaties

Het Green Desk Network is ideaal voor zowel bedrijven als voor mobiele werkers. De bedrijven stellen hun werkplekken ter beschikking van anderen en ontvangen daarvoor een vergoeding. De mobiele werkers krijgen op die manier een dynamisch netwerk van werkplekken waar ze terecht kunnen. Het is ook het ideale platform voor een jonge starter die niet onmiddellijk een duur kantoor moet huren. Het zorgt allemaal voor besparingen in verplaatsingskosten en energie.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier