West-Vlaamse muziekfederatie boos over radiospot

Redactie KW

Autoconstructeur Peugeot gaat een radiospotje aanpassen na protest van muziekfederatie Fedekam West-Vlaanderen. In het spotje, naar aanleiding van de 200e verjaardag van het automerk, zegt de stem dat muziekkorpsen en majorettes geen stijl hebben. Dat is bij Fedekam in het verkeerde keelgat geschoten, Peugeot doet nu een toegeving.

Ook heel wat West-Vlaamse muziekkorpsen ergeren zich aan de uitspraken in de spot. Fanfares en showkorpsen zijn al lang niet meer wat Peugeot hier laat uitschijnen. “De evolutie de laatste jaren is fenomenaal. Als we zien wat er nu moet gebeuren om de jongeren op een behoorlijk peil te laten functioneren: dat is enorm. Er worden clinics georganiseerd, wedstrijden en begeleiding, zoals hier Vlamo, die dus cursussen organiseert en instructeurs ter beschikking stelt”, zegt Wilfried Marnette van Drumspirit Dadizele.

Feestvieren in de kijker

Drumspirit uit Dadizele was in het voorjaar nog zesde op het WK kleine percussie in Amerika. Peugeot was zich van geen kwaad bewust en excuseert zich. “Wij wilden daar echt niemand mee naar het hoofd stoten. Als u de spot hoort: we zetten het feestvieren in de kijker, maar we willen meer, en dat was de knipoog, we willen meer dan het gewone feestvieren rond de 200 jaar”, zegt Adelheid Terryn van Peugeot.

Toegeving

De autoconstructeur wijst erop dat er nog drie andere spotjes zijn in de campagne, en dat fanfares in een vroegere advertentie positief in beeld kwamen. Toch doet Peugeot een toegeving. “Vanmorgen hebben wij beslist om de spot aan te passen. Hoe, dat kan ik nog niet zeggen, maar hij wordt inderdaad aangepast”, klinkt het.

Fedekam groepeert 85 West-Vlaamse muziekverenigingen, ook bij Vlamo West-Vlaanderen zijn heel wat West-Vlaamse korpsen aangesloten. (JV)

-Kijk vanavond naar het nieuws op Focus-WTV voor een uitgebreid verslag vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier