West-Vlaamse landbouw in de kijker op Agriflanders

Redactie KW

In Flanders Expo Gent is de Vlaamse land- en tuinbeurs Agriflanders gestart. De beurs vindt om de 2 jaar plaats. Met meer dan 300 exposanten is dit voor boer en tuinder het moment om zich te informeren over de nieuwste machines en trends in hun branche. Wat dat betreft is de innovatiestraat dé blikvanger van de beurs. Als landbouwprovincie is West-Vlaanderen goed vertegenwoordigd op Agriflanders.

Zie, proef en beleef met deze slogan willen de organisatoren 80.000 bezoekers lokken. Proeven kon je al meteen van een nieuw witloofproduct in de innovatiestraat. Daarvoor werkt de REO veiling in Roeselare samen met het Oost-Vlaamse proefcentrum voor groententeelt.

In de boerenstiel staat de tijd niet stil. Ook hier zijn efficiëntie en hogere productie de toverwoorden. Na het rampjaar 2009 voor de melkveehouders wordt er weer geïnvesteerd in nieuwe melkinstallaties. Zo’n landbouwexpo is ook een beetje feest voor de sector. Maar het is de vraag of 2011 wel een boerenjaar zal worden met de crisis in de varkenssector.

(bv/ld)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier