West-Vlaamse kmo’s hebben totaal geen begrip voor algemene staking

Redactie KW

Volgens Unizo West-Vlaanderen heeft 97 procent van de West-Vlaamse kmo’s geen begrip voor de aangekondigde staking van maandag. Slechts 1 op de 100 ondervraagde ondernemers verwacht dat personeel aan de actie zal deelnemen.

Is er geen begrip voor de algemene staking van maandag, 8 op de 10 kmo-ondernemers hebben wél begrip voor de zorgen van de werknemers en 7 op de 10 maken tijd vrij om daarover met de werknemers te spreken.

Bijna de helft van de ondernemers verwacht dat het personeel maandag hinder zal ondervinden om het werk te bereiken. En 6 op de 10 ondernemers vrezen hinder voor de leveranciers.

Vakbonden

De vakbonden zelf sluiten mogelijke hinder niet uit. “De publieke opinie is behoorlijk negatief over de stakingen, dat klopt”, zegt Patrick Breine in Krant van West-Vlaanderen. Hij is vakbondsmilitant voor het ABVV bij Picanol. “Ik ontken niet dat staken hinder veroorzaakt, maar bij ons in Picanol zal dat beperkt blijven tot het eigen bedrijf. Maar wie over hinder klaagt, moet zich afvragen waarom de mensen het werk neerleggen!”

Volgens Stefaan Williams, militant van het ACV bij Picanol, wordt er niet gestaakt omdat mensen langer moeten werken en inleveren. “Maar mensen zware arbeid laten verrichten tot na hun 60ste? Dat is boerenbedrog. Werkgevers gaan 50-plussers heus niet zo maar kansen geven en zonder brugpensioen jaag je oudere werknemers naar het ziekenfonds…” zegt hij in Krant van West-Vlaanderen.

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 27 januari 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier