West-Vlaamse kloosterzusters openen virtuele gebedsruimte

Redactie KW

De Zusters van de Congregatie OLV-Ter Bunderen uit Zonnebeke pakken uit met een virtuele gebedsruime op hun website. Je kunt er onder meer religieuze muziek beluisteren, video?s bekijken en zelfs een digitale kaars aansteken. De website is een succes. Sinds de digitale kapel is ingevoerd, krijgt de site meer dan 1000 bezoekers per dag. Vroeger waren er dat gemiddeld 200.

Via de virtuele gebedsruimte van de Zonnebeekse zusters kun je in de gewenste gebedssfeer komen, via het bekijken van foto’s, het lezen van teksten of het downloaden van video’s.

De orde is nog altijd op zoek naar nieuwe kloosterlingen en wil met haar site onder meer aantonen dat ze mee is met haar tijd.

“Wij zijn natuurlijk mee met onze tijd,” zegt zuster Rolande Dhondt. “De vorige keer dat jullie hier waren heb ik dat ook gezegd. De mensen zitten nog altijd met een beeld van 50 jaar geleden. Maar wij zijn echt wel mee met onze tijd.”

Bezoekers kunnen ook een digitale kaars aansteken met daarbij een boodschap of een verzoek. De kaars blijft 48 uur on line branden.

“Niet iedereen ziet het zitten om een kerk binnen te stappen en een kaar te laten branden. Maar ze zitten wel met religieuze gevoelens, en nu kunnen ze dat van achter de computer. Er mag mee gelachen worden. Er wordt met alles gelachen. Waarom zouden wij daaraan ontsnappen?”

De site heeft ook een religieuze jukebox. Wie dat wil kan een aanvraag indienen om zijn eigen favoriete nummer op de site te laten plaatsen

www.nieuwsbronnen.com/tenbunderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier