West-Vlaamse Jeugdsportdag rekent op 1.500 deelnemers

Redactie KW

Op zaterdag 24 april organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met het Agentschap voor de Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie (BLOSO), WTV-Focus en de Stad Diksmuide voor de dertiende keer de West-Vlaamse Jeugdsportdag. De West-Vlaamse Jeugdsportdag richt zich voornamelijk naar West-Vlaamse jeugdbewegingen maar ook jeugdverenigingen en individuen kunnen deelnemen. In totaal worden er 1.500 deelnemers verwacht in Diksmuide.

Deelnemers kunnen kiezen uit 53 sporten, onder andere atletiek, badminton, voetbal, boogschieten en judo maar ook Afrikaanse dans, buikdansen, gekke fietsen, pony en paardrijden, streetsurfen, spinning enz. op drie locaties (het sportcentrum ‘De Pluimen’, het zwembad ‘De Kupe’ en het Blosocentrum ‘De Rhille’). De WTV-Focus-journalisten Lorenzo Dejonghe en Jeroen Vercruysse presenteren het evenement.


Deelnemen kost 5 euro en inschrijven kan bij de sportdienst van de Provincie, Doornstraat 114, 8200 Sint-Andries, via mail (toon.dooms@west-vlaanderen.be) of via de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier