West-Vlaamse inburgeringskoepel deSOM opent centrale zetel in Kortrijk

Redactie KW

De West-Vlaamse vzw deSOM heeft vanochtend een nieuwe maatschappelijke zetel in Kortrijk geopend. De vzw overkoepelt het onthaalbureau inburgering, het integratiecentrum en de sociaal tolken- en vertaaldienst in de provincie en begeleidt inburgeraars maar ook organisaties en diensten die omgaan met diversiteit.

Omdat deSOM drie deelwerkingen heeft, drong de nood zich op om een maatschappelijke zetel uit de grond te stampen en die is er nu in Kortrijk. DeSom is van mening dat de drie werkingen bij elkaar horen en daarom overkoepeld moeten worden, terwijl dat in andere provincies vaak van elkaar is losgegroeid. Met een maatschappelijke zetel in de centrumstad brengt deSom de deelwerkingen niet alleen samen in de vzw, maar ook in een gebouw.

Etnisch-culturele diversiteit

“We wensen uit te groeien tot het aanspreekpunt in West-Vlaanderen voor alles wat met etnisch-culturele diversiteit te maken heeft”, duidt Luc Simoens, voorzitter van de Raad van Bestuur. Enerzijds werkt deSom samen met overheden, instellingen en organisaties, en anderzijds met diegenen die nieuw zijn in België.

“Aandachtspunt daarbij is het ontplooien van activiteiten in de vierenzestig West-Vlaamse steden en gemeenten, een werkingsgebied van eerder kleine kernen en de centrumsteden. We werken er actief op de domeinen welzijn, tewerkstelling, vrije tijd, onderwijs en inburgering.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier