West-Vlaamse Haïtianen volgen situatie op de voet

Redactie KW

Wie zeker ook angstvallig de gebeurtenissen in Haïti volgt, zijn geadopteerde Haïtianen die in België wonen. Haïti is namelijk één van de cijftien landen waar de Vlaamse erkende adoptiediensten mee werken. Emma Bostyn uit Torhout woont al 26 jaar in Torhout en heeft geregeld contact met haar familie die nog in Port-au-Prince woont. En ook bij de Paters Scheutisten wordt het nieuws op de voet gevolgd. Heel wat paters zijn werkzaam in de Haïti.

Vanmorgen kreeg Emma het verlossend nieuws dat haar familie ongedeerd is. Eerstdaags hoopt ze wel dat ze haar moeder of broer nog zelf aan de lijn krijgt.

Ook pater Scheutist Raf Maenhout uit Torhout zit aan het televisiescherm gekluisterd. Hij heeft 32 jaar in Haïti gewoond en gewerkt. Volgens hem komen de Haïtianen dit te boven, maar er zullen jaren over gaan en de internationale gemeenschap mag het land al die tijd niet laten vallen, zegt hij. Dat zullen zijn 4 West-Vlaamse collega’s die momenteel in Haïti verblijven, zeker ook niet doen, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier