West-Vlaamse genomineerden voor CultuurPrijzen Vlaanderen

Redactie KW

Heel wat West-Vlamingen zijn genomineerd voor de CultuurPrijzen Vlaanderen. De prijzen zijn een initiatief van de Vlaamse overheid en bekronen organisaties of personen die het voorbije jaar een bijzondere bijdrage leverden aan het cultuurleven. De laureaten krijgen een fikse som geld. Maar een nominatie is ook al een hele eer en zorgt voor erkenning binnen de sector.

De Vlaamse overheid reikt elk jaar prijzen uit in verschillende categorieën. Er zijn telkens 3 genomineerden. Vorig jaar nog werd Kortrijkzaan David Claerbout laureaat bij de beeldende kunsten. Misschien valt die eer dit jaar wel te beurt aan lili Dujourie uit Roeselare. Voor de Brugse vzw Tapis Plain is het de tweede nominatie op rij in de categorie Cultureel Erfgoed.

Flip Kowlier uit Izegem is kanshebber in de categorie Nederlandstalig muziek. Twee West-Vlamingen voor Jeugdtheater. Regisseur Randi De Vlieghe uit Brugge moet het ondermeer opnemen tegen Gerhard Verfaillie uit Kortrijk.

De Brugse schrijfster Anne Provoost die ondertussen in Borgerhout woont, staat op de Proza shortlist. Brillenontwerper Patrick Hoet, nog een Bruggeling, is genomineerd in de categorie Vormgeving.

Er wordt elk jaar ook een verdienstelijke vrijwilliger bekroond. Een prijs die dit jaar misschien wel is weggelegd voor De Last Post Association uit Ieper.

Afwachten nu tot 2 februari. Dan worden de winnaars bekendgemaakt in Hasselt. Zij krijgen 12.500 euro en een award. Die is, net zoals vorig jaar ontworpen door beeldhouwer Johan Tahon uit Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier