West-Vlaamse export trekt fors aan in eerste jaarhelft

© PHK
Redactie KW

De export van de West-Vlaamse bedrijven naar landen buiten de Europese Unie is in de eerste jaarhelft met ruim tien procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen donderdag in een persbericht. Ten opzichte van de crisisjaren 2008 en 2009 is er een stijging van respectievelijk 20 en 33 procent.

De West-Vlaamse Kamer van Koophandel reikte in de eerste helft van dit jaar ruim tien procent meer oorsprongscertificaten uit aan bedrijven die willen exporteren buiten de Europese Unie. Dergelijk certificaat is een soort identiteitskaart die de oorsprong van een product vermeldt. In het eerste semester werden 12.231 attesten gecertificeerd.

Opvallend is wel, dat het aantal afgeleverde attesten in juni 7 procent lager lag dan in 2010. Die terugval is ondermeer te wijten aan het tijdelijk exportverbod voor groenten en fruit naar Rusland als gevolg van de EHEC-bacterie. Ook de conjunctuurvertraging speelt een rol. Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is verheugd dat ondernemingen uit de kustprovincie blijven inzetten op verdere internationalisering.

West-Vlaamse export trekt fors aan in eerste jaarhelft

Bekijk hier de reportage

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier