West-Vlaamse dagen op wereldtentoonstelling in Shanghai

Redactie KW

Een West-Vlaamse delegatie met ondermeer gouverneur Breyne en vertegenwoordigers van enkele grote bedrijven uit de regio brengen van de week een bezoek aan de wereldtentoonstelling in Shanghai, China. Daar zijn er van woendag tot vrijdag de West-Vlaamse dagen. Een ploeg van Focus-WTV reist met hen mee en brengt vanaf morgen elke dag verslag uit.

Op 1 mei werd de wereldtentoonstelling in de Chinese stad Shanghai officieel op gang geschoten met een groots vuurwerk. Tot eind volgende maand tonen 241 landen er hun belangrijkste troeven. Ons land pakt uit met diamant, bier en chocolade. 14 West-Vlaamse chocolatiers tonen er de ambachtelijke bewerkingen met de zoete lekkernij.

Haven Zeebrugge

Maar onze West-Vlaamse delegatie gaat er van de week niet alleen van al dat lekkers proeven. China is een belangrijke handelspartner van onze provincie. De Zeebrugse haven bijvoorbeeld heeft een samenwerkingsverband met de haven van Shangai en woensdag opent een delegatie van de haven van Zeebrugge er het eerste plaatselijke kantoor.

Voorts zijn ook delegaties van grote West-Vlaamse bedrijven zoals Barco en Bekaert naar Shanghai gereisd. Gouverneur Paul Breyne en de gedeputeerden zullen tijdens hun verblijf in China dan weer de tiende verjaardag vieren van de samenwerking met Chinese zusterprovincie Zheyjang.

(TN/BS)

Vanaf morgen brengt onze ploeg ter plaatse elke dag verslag uit en volgende maandag krijg je een uitgebreide economische reportage in West@work.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier