West-Vlaamse chefs over omstreden uitspraken van Dell’Anno in Mijn Restaurant

Tweesterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne noemt de houding van chef Claudio Dell'Anno in Mijn Restaurant misplaatst.
Redactie KW

Claudio Dell’Anno, één van de deelnemers van het tv-programma Mijn Restaurant, ligt zwaar onder vuur. De jonge chef schold een ober de huid vol, ontsloeg hem uiteindelijk, en verdacht hem openlijk van diefstal. Kenners spreken van een schande, en vinden dat Dell’Anno te ver ging.

“Een sociale schande.” Vakbonden en specialisten arbeidsrecht zijn niet mals voor Chef Claudio van restaurant Dell’Anno in Kortrijk. Hij schold een ober uit, en ontsloeg hem enkele dagen later. De onfortuinlijke kelner moest zijn rugzak openen, om te controleren of hij niks had gestolen. Tweesterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne noemt de houding van de jonge chef misplaatst.

“Het is misplaatst in die zin dat hij de opmerking maakt dat hij in sterrenrestaurants heeft gewerkt, en dat het daar nog veel erger is. Welnu, wij zijn tweesterrenrestaurant. Hier zijn mensen die hier al 20 jaar werken, wij respecteren ons personeel. Er is wel een gezonde discipline en stress, maar het blijven mensen waarmee je werkt”.

Zelfstandigenorganisatie UNIZO noemt de heisa buiten alle proporties. UNIZO wil de uitspraken van Claudio Dell’Anno niet goedpraten, maar denkt net als Horeca Vlaanderen dat de stress van de keuken én het tv-programma meespeelde.

“De lat ligt heel hoog. Ze willen een toprestaurant neerzetten en daar ligt de lat hoog. Als er dan in een stressmoment een verkeerd woordje valt, is dat natuurlijk wel heel jammer, maar het was wellicht niet zo bedoeld”, zegt Philippe Le Loup van Horeca Vlaanderen.

“Die jonge gasten mogen niet vergeten, dat men eerst en vooral een ploeg moet vormen voor men een restaurant kan uitbaten. Ik denk dat heel dat spelletje een beetje te snel gaat”, klinkt het bij Stephane Buyens van Hostellerie Le Fox.

De Knokse deelnemer van Mijn Restaurant heeft intussen al een beetje spijt. Vanavond weten we of het restaurant van Claudio en Gaëlle nog een tijdje mag openblijven of niet. Maar voorvallen als deze kunnen het koppel wellicht broodnodige stemmen kosten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier