West-Vlaamse campagne Let’s do it in de vuilbak wint publieksprijs voor overheidsommunicatie

Redactie KW

De gemeente Berlare wint de Prijs voor Overheidscommunicatie van Kortom, de vereniging voor overheidscommunicatie. Het authentieke en engagerende project voor verkeersveiligheid “Het klikt tussen ons” haalde het van 34 andere inzendingen. De publieksprijs ging naar de provincie West-Vlaanderen en de West-Vlaamse afvalintercommunales voor “Let’s do it in the vuilbak”.

De wedstrijdjury nomineerde vijf projecten uit 35 kandidaturen. De vier andere laureaten kwamen uit verschillende overheidshoeken: stad Mechelen, politie en stad Antwerpen, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid en de West-Vlaamse intercommunales samen met de provincie West-Vlaanderen.

Stad Mechelen stuurde mascotte Kadodder in, die als fictief figuurtje een campagne voor een kinderboerderij trok. “Let’s do it in te vuilbak” van de West-Vlaamse intercommunales en de provincie West-Vlaanderen overtuigde jongeren via sociale media en tv dat vuilnis in de vuilbak werpen cool is. De politie en stad Antwerpen engageerde de Antwerpenaren met de actie ‘Merci om trager te rijden’ voor een verkeersveiligere stad. De vijfde laureaat, Student@Work van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, leerde jongeren alles over de nieuwe regels op studentenarbeid.

Op het congres “Van overheidscommunicatie naar een converserende overheid” werd ook de publieksprijs uitgereikt. De deelnemers van het congres konden hun stem uitbrengen, die werd samengeteld met de resultaten van een poll op de Facebookpagina van Kortom. Op de sociale netwerksite werd massaal gestemd op het project van de provincie West-Vlaanderen en de West-Vlaamse afvalintercommunales.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier