West-Vlaamse bedrijven zoeken personeel op grensoverschrijdende jobbeurs

Redactie KW

Een twintigtal bedrijven uit Zuid-West-Vlaanderen heeft in Doornik deelgenomen aan een

grensoverschrijdende jobbeurs. In Wallonië en Noord-Frankrijk zijn heel wat mensen op zoek naar werk terwijl bij ons vacatures niet ingevuld geraken. Wie op zoek is naar werk kan zich op de beurs aanbieden en de bedrijven hebben meteen een eerste indruk van de kandidaat.

En die formule blijkt te werken.

De West-Vlaamse ondernemers hebben een honderdtal jobs in de aanbieding. Ze hopen die in te vullen tijdens deze jobbeurs. Daarvoor is Doornik blijkbaar een ideale plaats want hier over de taalgrens vinden werkgevers en werknemers elkaar zeer vlot. “We zijn verrast van de omvang van de beurs. Er is een goede opkomst en we hebben al een 2 tal beenhouwers die maandag komen testen. De beurs is voor ons geslaagd”, zegt Tom Vandewalle van Westvlees.

Met minder dan 2 werklozen per openstaande vacature kent Zuid-West-Vlaanderen de krapste arbeidsmarkt van Vlaanderen. Arbeidskrachten van over de grenzen zijn meer dan welkom.

Eurometropool

De jobbeurs vindt plaats in het kader van een grensoverschrijdende samenwerking tussen de drie Europese regio’s die samen de Eurometropool vormen. De hoge werkloosheid in de regio’s Rijsel en Doornik verklaart voor een deel het succes van de beurs.

Voor Noord-Franse grensarbeiders zijn er gunstige fiscale maatregelen. Maar deze extra troef om te kiezen voor een job in de Vlaamse grensstreek wordt in 2012 afgeschaft voor nieuwkomers. (BV)

Meer nieuws op WTV vanavond vanaf 18u00.

West-Vlaamse bedrijven zoeken personeel op grensoverschrijdende jobbeurs

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier