West-Vlaamse bedrijven sparen 78.000 euro uit dankzij groepsaankoop elektriciteit en gas

Redactie KW

De 4de editie van de groepsaankoop elektriciteit en gas voor bedrijven via de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen was een succes. 46 bedrijven, en dat is een recordaantal, namen er aan deel.

Door de energiebehoeften van verschillende bedrijven te groeperen kan de POM een voordeliger tarief bedingen bij de energieleveranciers. Dergelijk grootschalig initiatief voor bedrijven is uniek in Vlaanderen. Hoewel de energieprijzen stegen, kon voor alle bedrijven samen toch een netto besparing gerealiseerd worden van ruim 78.000 euro.

Groene stroom

De POM West-Vlaanderen, die in opdracht van de provincie West-Vlaanderen bedrijfsversterkende projecten uitvoert, lanceert dit najaar opnieuw een oproep om in te schrijven op een groepsaankoop voor elektriciteit en gas voor West-Vlaamse bedrijven. Nieuw dit jaar is de expliciete keuze voor groene stroom. In tegenstelling tot vroeger zullen alle bedrijven kunnen deelnemen, zowel de grote als kleine verbruikers . Hiervoor zal de POM nauw samenwerken me de Provincie West-Vlaanderen die gelijklopend een groepsaankoop voor particulieren en bedrijven met een klein verbruik organiseert. De lancering van de groepsaankoop is gepland in november 2011, waarbij bedrijven zullen kunnen inschrijven tot eind januari.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier